dinsdag 3 januari 2017

Vanille cupcakes


Vandaag met ons meisje heerlijke cupcakes gebakken. Dat wordt dadelijk lekker smullen tijdens Harry Potter met een kopje thee erbij. Fijne avond allemaal!


Ingredi├źnten
125 g boter
125 g suiker
8 g vanillesuiker
2 eieren (op kamertemperatuur)
3 el halfvolle melk
125 g zelfrijzend bakmeel

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. 
Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. 
Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min.

Verwarm de melk tot het lauwwarm is. Spatel het zelfrijzend bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Verdeel het beslag over de muffinvorm. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen
.
Lekker met slagroom en discodip.
Bon app├ętit!

Bewaartip:
Je kunt de cupcakes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.

~XOXO~

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor jullie lieve berichtjes.
x Het Voske