Cake



Van middag een heerlijke tulband cake Gebakken.
Ons meisje mocht alle ingrediënten in de keukenmachine doen.
Toen ze bij de suiker aankwam zeide met haar vinger omhoog: "We kunnen er maar beter niet zoveel suiker in doen want suiker is niet zo goed hoor". 
Ik zeg:"Weet je wat, dan eet ik die hele cake wel alleen op met papa".
"Nou...." zegt ze, "Voor een keertje mag het eigenlijk best."
Kleine wijsneus!
Maar de chippies, ijsjes, paaschocolade en schuimpjes daar mag ik niks over zeggen.

Hier het recept van de cake

Nodig:
200 gram zachte boter
200 gram suiker
4 eieren
200 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
1 zakje vanille poeder

Voorbereiding:
Warm de oven voor op 190 graden
Vet een cakevorm in

Bereidingswijze:
Roer de boter zacht en voeg de suiker toe. Roer net zo lang totdat het luchtig en romig word. Voeg een voor een de eieren toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei, totdat het voorgaande ei geheel is opgenomen door de boter en de suiker.
Zeef de bloem met het bakpoeder. Voeg al mixende de bloem toe aan het mengsel. Voeg tenslotte nog de extra ingredienten (hier: vanillesuiker en citroenrasp) toe en meng alles met de mixer goed door elkaar.
Doe het mengsel in het ingevette cakeblik. Schuif het blik in de voorverwarmde oven. Bak de cake in een middelmatig warme oven in ongeveer 60 minuten gaar. Haal de cake er niet te snel uit, want dan is hij nog niet gaar in het midden.
Laat de cake helemaal afkoelen, alvorens hem te 'storten'.

Eet smakelijk en laat je fantasie vooral werken bij dit recept. Vrijwel alles kan naar smaak toegevoegd worden, wees alleen spaarzaam met het toevoegen van vocht (bv. sinaasappelsap). Dit kan het resultaat wat minder maken.


Zo, nu even een stukje afsnijden en dan mag ons meisje het wegbrengen om er iemand mee te gaan verassen. 

~XOXO ~

Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor jullie lieve berichtjes.
x Het Voske

Populaire posts van deze blog

Super makkelijke muts {haakpatroon}

Geribbelde muts {haakpatroon}

Cirkel Tuniek: deel 1